24 Şubat 2009 Salı

Egoperest

ODTÜ'ye öğrencisi olarak girip yeşil parkamla şu ünlü Devrim duvarının önünde fotoğraf çekilip bu fotoğrafı facebook'a koymayı istiyorum.

Üniversite yıllarında dirsekleri iyice çürüttükten, kafayı sonuna dek patlattıktan sonra da okula yeni gelen yeşil parkalı çömezlerin duvarın önünde fotoğraf çektirip bunu facebook'a koymalarını eleştrip onları özenti devrimciler olarak niteledikten sonra bir işe yaramayacağını aradan biraz zaman geçmesiyle anlayacağım bildiri müsfettelerini yazmaya devam etmek istiyorum.


Bagetlerimi ve grup arkadaşlarımı aldığım gibi stüdyoya girip aksattığım basit ritmleri tutamazken kendimi kendimden geçiyormuş gibi hissedip bir kaç video, belki bir tane mp3 kaydedip bunları yaymak istiyorum.

Takip eden yıllarda kıracağım bir sürü baget ve çalacağım onlarca konserden sonra tam tutamadığı basit ritmlerle kendinden geçen, bunu da bir iş yaptığını sanıp kameraya, bilgisayara kaydedip etrafa yayan ergenlerle dalga geçmek istiyorum.


Öğrenci evinde boş bira şişelerinden kuleler yapıp, yarattığım alkolik eserlerin önünde fotoğraf çekilmek ve bunu avatar yapmak istiyorum.

Bitirdiğim kasalardan, kustuğum kovalardan sonra yeniyetme bir delikanlının boş cam şişeleri önünde seksi pozlar vermesini görüp; "velede bak içmeyi marifet sanıyor" demeyi ve akabinde birikmiş para üstleriyle bir kutu efes alıp açmayı, içerken de hayatın önüme getireceği bir sonraki dönem hakkında üzerinde sonradan farklı düşüneceğim hayallere dalmak istiyorum...

***

Neticede hayallerle geçen bir ömür. Tıpkı milyarlarcası gibi.

Hayalleri gerçekleşmedikçe onları gerçekleştirmek için çırpınan, arzu edilen şeyi elde ettikten sonra da buna alışıp burun kıvıran ve daha sonrasında istenilenin elde edildiği vakit zaman aşımıyla tekrar kıvrılan burun ve yeniden yeni hayallere dalan bir insan kurusu... İşte biz!

Hayat bir hayal ürünü değilse de onu bu şekilde yapmacık zevklerle kocaman bir hayale çeviren bizler...

Makinenin çalışmasını sağlayan hayallerimiz ve onlara dişli misali sıkı vidalarla bağlı bizler....

Ey insan!
Ola ki vidaları atmaya çalış; seni bekler ufukta hayalsiz bir hüzün. Ama insansındır ki kimsenin hayal etmediği bir yerde olacağın için egounu tatmin edemeyecek ve öleceksin.

Ego Tanrıdır.

Ancak kendi varlığını insanlara dayatıp onlardan buna tapınmalarını istemez.

Aksine insanları bu konuda bilgisiz bırakır ve öylece çırpınan milyarları izler, onlarla eğlenir.

Şüphesiz ki, yazmak da milyonlarca ibadet şeklinden sadece bir tanesidir...


Ve ibadet tamamlanır.

Hiç yorum yok:

hit