3 Ağustos 2008 Pazar

Rec

Rec, gecenin bir yarısı okuduğum yorumlara karşı asi bir şekilde izlemeye kalkıştığım film. Gerdi yahu hakikaten.

Korku filmlerinden olaya eğlence gözüyle baktığım için pek korkmam. Film değil midir, bitecektir, gidecektir. Yönetmen izleyeni nasıl gererim diye kasmamış mıdır, biz o kasışı aşağıdan alamaz mıyız? Alırız. O yüzden korkmam pek bu filmlerden.

Gelgelelim, bu film gerdi mi gerdi...

Rec, İspanyol yapımı gerilim filmi 2007'de çekilmiş ve ülkemizde gösterime girmemiş bir filmcağız. Bir adet seksi sayılabilecek kadın muhabir ve ona bakan bir kamerayla başlıyor filmimiz. Bütün film de zaten bu kameranın ucunda geçiyor, izleyiciler ne izliyorlarsa o kameranın çektiğini izliyor. Böyle de güzel bir atmosfer yaratmış kim yaratmışsa. El kamerası efektleriyle direkt filmin içindeyiz yani. Sesler de doğal pek tabi bu temaya uygun olarak; klasik korkutma müziklerini duymuyoruz. Olan biten olduğu gibi korkutabiliyor çünkü.

Seksi bayan muhabirimiz ve film boyunca onun kıçından ayrılmayacak olan kameranımız "siz uyurken" adlı bir program çekiyorlar ve bu programda normal insanlar uyurken uyumayan kesimin nasıl yaşadığı gösteriliyor. Filmin konu aldığı bölüm de itfaiyelerle ilgili.

Bir itfaiye merkezine (ne denir ki) gidiyor ve tanıyoruz itfaiyeleri. İhbar gelsin ama tehlikeli birşey olmasın maksat çekilen program izlenebilsin diye beklerken, ihbar geliyor ve bir apartmanda değişik sesler çıkartan yaşlı bir kadını kurtarmak oluyor itfaiyemizin görevi. Basit ve tehlikesiz bir görev diye şen olup yola düşüyorlar girecekleri apartmandan çıkamayacaklarını bilmeden.

Filmin geri kalanı da bu apartman'da geçiyor zaten. Daha fazla konuşursam bu yazı çok sıkıcı ve gereksiz olacak öte yandan spoiler yedirecem size. O yüzden susayım.

70 Dakikalık özgün bir zombi filmi olarak nitelendirebileceğim bu filmi gerilim filmleri müptelalarına şiddetle önermekteyim.

Şahsen filmi 15.4 inçlik bilgisayar ekranından izlemiş olsam bile çoğu zaman tam ekran konumunda izlemekten çekindim, yeri geldi açtım kuzeni msn'de lafladım. Ara vere vere devam ettim. Sinemada izleyebilene helal olsun.

Oyunculuklar da pek güzel. Çekimler oldukça başarılı. Filmden sonra şöyle bir bakınca senaryonun çok da nitelikli olmadığını hissedebiliyoruz belki ama yine de ömrümde gördüğüm gerilim filmleri arasında en çok diken üstünde tutan film olmaktan vazgeçiremiyor bu husus mevcut durumu.

İyi seyirler!

Hiç yorum yok:

hit